Cada 23 un Sant Jordi. Gener: Llibreria Sendak

Ja fa temps que hi donava voltes… i aquest any que el Pau ja ens segueix el ritme. Que tot sembla que encaixa i les coses en cert sentit es posen més fàcils a l’hora de fer plans i portar-los a bon terme, he cregut que era un bon moment per començar.

M’agrada la Diada de Sant Jordi, molt. És una de les meves festes preferides. Un dia sencer ple de llibres i de roses? No se m’acut res millor. Tinc la teoria que per Sant Jordi mai plou. Des de que tinc memòria, o potser així ho vull recordar, sempre és un dia lluminós, que fa olor de primavera i de paper. La gent passeja amb roses a la mà i compra llibres que potser no llegirà, però els remena i tria pels que estima. Aquest ambient, aquest ritual que em fascina i que espero amb tantes ganes cada any, sempre he pensat que seria genial repetir-lo cada mes. I això és el que hem proposo aquest any celebrar #cada23unsantjordi.

M’agrada la Diada de Sant Jordi, molt. És una de les meves festes preferides.

I aquest 23 de gener, de moment, ja ho hem aconseguit. El passat dimarts vaig anar a recollir-los més d’hora a l’escola. Això ja de per si els va resultar d’allò més motivador. Però d’això es tractava, de convertir un dia qualsevol en un dia especial, en una diada, una festa. Així que primer repte aconseguit.

Agafa autobus, i ferrocarils i metro. I excursió fins a la Llibreria Sendak, (Carrer Córsega, 461, Barcelona) que coneixia només a través de les xarxes socials i que pel seu nom i el seu reclam (Allà on viuen els llibres) em va semblar d’allò més motivadora. A banda que no fa gaire que han obert portes i, donat que jo també fa poc que m’he posat a fer-me un lloc en aquest meravellós molt de la literatura infantil i juvenil em va semblar una bonica manera de començar la ruta de les llibreries.

I el cert, és que la llibreria de la Núria i l’Aitor és preciosa. Amplia, cálida, acollidora, ordenada i, el més important, amb un catàleg que el voldria sencer per casa meva. I és que no podia ser d’un altra manera. Haver triat de padrí al pare del Max i els seus monstres, ja era gairebé garantia d’èxit. Tots els llibres tenen el seu espai, gairebé com en un museu, és fàcil trobar-los i remenar fins trobar el que desitges. Però lluny de ser fred, és un ordre càlid i tranquil·litzador. I un detall important, que ajuda als clients a sentir-se com a casa: al final de la botiga tenen un espai que convida a seure i a llegir, amb un sofà que el Pau i la Victòria de seguida van fer seu i que els va permetre gaudir de les seves eleccions còmodament asseguts. Jo, per aprt meva, m’hauria quedat amb mitja botiga. Amb la col·lecció sencera d’en Roald Dahl que tenien exposada perquè estava a punt d’estrenar-se la pel·lícula “La revolta dels contes” inspirada en l’obra de l’autor. També m’hauria comprat en Tristan encongeix, de Florence Parry Heide & Edward Gorey (Ed. Blackie Books), o amb alguna de les seves joguines educatives que t’atrauen com el cant de les sirenes. Però a qui tocava triar era als meus peques, i ells van fer la seva elecció: Buenas Noches de Meritxell Martí i Xavier Salomó de Combel i Digues on de Thierry Laval i Yann Couvin de Editorial Cruïlla.

Una tarda rodona, dos llibres més a la llibreria i el primer #cada23unsantJordi aconseguit que ens ha descobert una llibreria a la que de ben segur tornarem.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *