La Tortuga torna a caminar

Han passat més de tres anys des de que vaig decidir aturar-me.

Pels que no coneixieu La Tortuga Casiopea, en aquest racó virtual editavem contes digitals, creavem històries que traspassàven les pantalles de les tablets i dels mòvils quan tot just la literatura digital en format .app començava a ser una realitat.

Pel camí vam trobar Les Caputxes de la Caputxeta gràcies a l’enginyós text de l’Esperança Ros i les dolces il·lustracions de l’Emma Martínez.

Vam obrir les portes de Les cases perdudes. Un llibre de relats interactiu i excepcional obra del Xavier Serrat, acompanyat per les il·lustacions de l’Anna Obón i la música d’en Daniel Alegret.

També vaig cuinar el meu primer llibre-poema il·lustrat en companyia de l’Eva Sánchez i la Sandra Mangas: El Menú del circ del cel. Un projecte de llibre infantil il·lustrat interactiu i col·laboratiu que es nodria amb les receptes dels lectors.

Pel camí també vaig trobar-me una tortuga molt simpàtica, la Tula, alter ego de la Maria Mateo a la que li encantaven els contes i amb qui vam empescar-nos un projecte editorial transmedia: Lo que más me gusta del mundo. Un llibre, una app, un CD i bosses de manualitats per als més petits de la casa. Les il·lustracions les va fer el Luciano Lozano i les cançons la Núria Muntaner de Oh!Cake& The Cookies.

Amb gran pena vaig quedar-me a mitja edició de llibres interactius que, de ben segur haurien estat extraordinaris, com la versió app d’en Pinotxo de Carlo Collodi amb unes il·lustracions increïbles del César Samaniego o les aventures detectivesques d’en Bacigalopi i el cas del mostre a l’armari, una brillant novel·la de la Mireia Broca amb il·lustracions del Cèsar Barceló.

A més de tots aquests autors i il·lustradors amb la Tortuga Casiopea van col·laborar la Susana Ezquerra de Collage Comunicació, la Nona Escofet, el Joan Teruel, la Irina Nanu, Ubicuo Studio… segur que em deixo a algú.

A tots els hi estaré eternament agraïda pel que vaig aprendre al seu costat i aprofito per demanar disculpes pels errors que com editora en pràctiques vaig cometre si alguna cosa que vaig fer (o deixar de fer) els va molestar.

M’hauria agradat que la Tortuga Casiopea hagués estat un cas d’èxit. D’aquests que es posen com exemple de les coses que ara estan de moda: empresa emprenedora, start up… jo que sé! Però les circumstàncies personals o potser els astres no ho van fer possible.

En qualsevol cas avui, la Tortuga Casiopea torna a caminar, perquè en el fons el seu desig (que és el meu) sempre ha estat el mateix: explicar històries. Així que després de gairebé tres anys torno a agafar la ploma (o el teclat) i em dedicaré al que més m’agrada: escriure.

Espero de tot cor que m’acompanyeu en el nou viatge. Us garanteixo sorpreses literàries que ja he començat a cuinar. Si us apunteu només em resta desitjar-vos:

Bona lectura!

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *